Египет – отново мирен и гостоприемен – ви очаква!

egipet-morska-pochivka

Египет – една приказна и мечтана дестинация – за известно време беше непривлекателен за туристи поради усложнилата се вътрешнополитическа обстановка през 2012 г. Затова и ние със съжаление отклонявахме желанията на нашите клиенти за екскурзии и почивки в тази страна.

Радваме се, че обстановката там вече е спокойна и отново можем да предложим морска ваканция в луксозния и атрактивен курорт Шарм ел-Шейх с чартърен полет от София. Възможностите са две – в началото на март (01.03-06.03.2015 г.) или за Великден (08.04-13.04.2015).

В Египет всичко е спокойно“ – казват пътуващите журналисти Надежда Петрова и Георги Кожухаров след обиколка на Египет.

Когато Фейсбук прелива от снимки на първия, паднал в България сняг и негодувание от ниските температури, а ти си на брега на едно лазурно море и всяка клетка в тялото ти ликува, галена от слънцето – повярвайте, усещането е невероятно. Вълшебството е лесно да бъде изживяно – Египет е раят зад другия ъгъл. На няколко часа път със самолет, той очаква с трепет всеки турист, желаещ да го опознае и да инвестира част от парите си в потъналата икономика на страната.

“Египет! Луди ли сте? Там е опасно сега”, е обичайният възглас на всеки, разбрал за намерението ти да посетиш горещата република.

“Елате в Египет. Тук е спокойно. Напълно безопасно! Нека всички да дойдат при нас и да видят с очите си”, пък се палят местните и развълнувано мятат с ръце. Търговците в малките кафенета няма да искат да ви пуснат преди да сте попили чай с тях. “Няма туристи, няма”, клати глава Мехмет, след като сме изяснили, че няма да се омъжа за него, пък било то и за всичките камили на света.

Прав е, но в тунела има светлина. След революцията, довела до 90% отлив на туристи в държавата, само за около две години около 45% отново са се върнали в нея. В Египет е спокойно, особено що се отнася до гостите й, тъй като от тях зависи огромна част от пълнокръвния живот на страната. Затова и всеки, навсякъде е готов на абсолютно всичко, за да сте усмихнат и щастлив. За вашето спокойствие и сигурност при обиколките на забележителностите ще сте съпроводени с охрана. Единственото, което няма да ви позволят да сторите, е да посетите Тахрир. Там и до ден днешен са възможни безредици. Само че те са толкова спорадични, рехави и омаломощени, че надали ще разберете за тях, освен ако не го прочетете във вестника, който сте си взели, докато блажено се препичате на плажа.

Ако трябва да обобщим – днес Египет е страна, паднала на колене пред туристите, които очаква с огромно нетърпение.

Източник: Сайт на Българска асоциация на журналистите и писателите по туризма – ABUJET

Кликнете върху илюстрациите, за да отворите публикацията в PDF формат.

egipet-statia-1

egipet-statia-2

9/12/2014

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*