Аспровалта – едно все още неоткрито от нашенци бижу в Гърция


За повечето българи районът на Аспровалта и Неа Врасна (разположени едно до друго) е по-малко популярен за почивка от „тризъбеца” Халкидики и гръцките острови. Намира се в Северна Гърция и само на 300 км от София!

Има няколко фактора, които превръщат Аспровалта и Неа Врасна в желано място за ваканция, основно на семейства с деца. На първо място плажът, дълъг над 10 км, със ситен пясък, оценен с наградата Син флаг за екологична чистота. Второ – морето, обгърнато от околните планински възвишения в акваторията на залива Стримоникос: чисто, плитко, с пясъчно дъно. Трето – спокойствието, което излъчват тези малки гръцки курорти със спретнатите си семейни хотелчета и пансиони, с многобройните кафенета и таверни, от които вечер се разнасят омагьосващите напеви на знаменитото сиртаки и уханията на прясна печена риба, каквато гърците умеят да приготвят перфектно. Много хотелчета и кафенета предлагат безплатно ползване на чадър и шезлонги на плажа само срещу дребна консумация на кафе или други напитки.

През цялото лято плажът се оживява от всякакви атракции за любителите на водните спортове и игри за деца. А центърът на Аспровалта събира всеки летен сезон десетки участници в различни културни прояви: религиозни и фолклорни изпълнения, концерти в различни музикални жанрове и пр. Баровете по главната улица и край плажа очертават и палитрата на нощния живот. Така че в Аспровалта е спокойно, но няма никаква скука!

Местните хора, които са известни с пословичното си гостоприемство, често подчертават факта, че родният им край се намира на подобаващо централно място: много удобно за пътувания и екскурзии до аткрактивни за туристите места. Почти еднакво е разстоянието до Солун и Уранополис (за круиз с корабче край Атонските манастири), до Кавала, античния Филипи и уникално красивата пещера Алистрати, възникнала в земните недра преди милиони години.

Още за идващите Великденски празници през май може да се възползвате от нашето предложение да гостувате в Аспровалта. А записванията за лятото вървят с пълна сила още отсега!

21/03/2013
Comments
  1. Анонимен
  2. Анонимен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*