Опитайте паеля във Валенсия

march-19-paella-feast-5

Ако все още ви е трудно да свържете Валенсия с нещо неповторимо, което да опитате на място, ще ви помогнем. Това е родното място на паелята (ако обичате ризото, значи и тя ще ви стане любима).
Традиционното испанско ястие присъства на всички големи събития, които се провеждат в града.

Традицията повелява по време на фестивали, кампании и други масови събития да се приготвя една гигантска паеля, която често попада и в Рекордите на Гинес.

Предлагаме ви една класическа рецепта, с която да внесете испански привкус в дома си:

Съставки:
1 глава лук
600 гр пилешко филе
750 мл пилешки бульон
1/2 чаена лъжичка шафран (може да се замени с куркума)
4 с.л.маслини
1 зелена чушка
1 домат
70 мл доматен сос
250 гр ориз
подправки на вкус
олио

Начин  на приготвяне:

Вземете пилешкото филе, измийте го и го поставете върху домакинска хартия, за да поеме част от водата, след това го нарежете на малки парченца.

Нарежете лука, чушката и домата на дребно.

В тиган загрейте растителното масло и поставете лука, когато стане полупрозрачен, добавете пилешкото филе. Запържете ги на слаб огън докато почервенеят.

Докато са на котлона, сложете пилешкия бульон да заври и после го налейте при лука и месото.

Добавете доматения сос, чушката, маслините и домата. Посолете и сложете черен пипер на вкус

Добавете шафран, след него и ориза. Разбъркайте. докато заври и оставете паелята още 20 минути на котлона. Когато го свалите от огъня го покрийте с фолио за гответе и го оставете да почине още 20 минути.

Добър апетит.

За за се насладите на автентичната валенсианска паеля, разгледайте предложението ни за пътуване през май.

11/02/2016

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*