Китайска приказка

Ако има страна в света, която през новия век се очаква да направи бум в туристическата индустрия,то това без съмнение ще е Китай. Тази огромна държава притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Тук се намира едно от чудесата на света – Великата китайска стена, тук е родината на едни от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, с над 8000 м над морското равнище, тук е третата по дължина след Нил и Амазонка река в света – Яндзъ (6700 км). Тук живее и най-многобройното население на Земята – над 1,2 милиарда души! Всичко това както днес, така и в бъдеще, ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти. Нека сред тях бъдат и български туристи, с ваучер на Бояна-МГ.

Китайска приказка е заглавието на екскурзията, която ви предлагаме, и тя включва едни от най-известните в цял свят места за посещение от туристи в Китай. Съдете сами:

  • шедьовърът на древността, видим и от Космоса – Великата китайска стена;
  • столицата Пекин с прочутия площад Тянанмън и Забранения град;
  • „Вратата на Дракона“ – пещерният будистки комплекс Лунме и манастира Шаолин , популярен и у нас като център на будизма и китайските бойни изкуства;
  • Сиян със знаменитата теракотена армия и музея Тангбо, където ще се запознаете с едно от най-древните изкуства в света – калиграфията.

За „десерт“:

  • Шанхай с Нефритения Буда
  • и телевизионната кула, наричана „Перлата на Изтока“.

В добавка:

  • „Китайската Венеция“ Сучжоу, където ще видите и най-големия изкуствен воден път в света.

Пътуването е с Турските авиолинии през Истанбул, датите – 09 – 19 ноември 2012 г. Настаняването е в хотели 4 звезди, има и две нощувки в спален вагон първа класа с климатик. Екскурpоводското обслужване е на руски език.

Повече подробности може да видите в сайта ни www.boiana-mg.bg.

24/08/2012
Тагове:

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*