Зимните курорти в България – готови за новия сезон

10397196_10153083769156940_3364814175933006924_o

Въпреки все още топлото време за ски, българските планински курорти са в пълна готовност за новия зимен сезон 2015/2016.

Първата новина е от курорта Пампорово, където от тази зима влиза в експлоатация нов 4-седалков лифт на мястото на стария влек „Двата моста”. Неговата дължина е 1300 метра и ще може да поема 2000 души на час. Монтирани са нови указателни табели на пистите, а оръдията за изкуствен сняг вече са стигнали 200 на брой. През сезона ще има промоционални периоди с по-ниски цени, специални намаления за деца и ученици. Цените на картите за лифтовете и влековете остават без промяна от миналия сезон.

Съществуващият от три сезона фън парк ще продължи да развива третата си линия за начинаещи. Добре известно е, че Пампорово предлага най-добри условия за всеки, който е решил да направи прощъпулник в белия спорт. На обособен плац ще се провежда обучение и по сноуборд. В спортния календар на курорта първо място е отредено за двата слалома на 9 и 10 февруари в алпийските дисциплини за жени, които ще водят битка за Европейската купа. През март пък предстои Световният сноуборд тур под названието „Pamporovo Freestyle Week” – най-голямото събитие от този ранг в Европа.

Боровец през идната година ще празнува своя… 120-ти рожден ден! Някогашната Чамкория (старото име на курорта) днес е един от най-популярните български зимни курорти. На тукашните писти България е имала и своя европейски шампион в алпийските дисциплини в лицето на най-голямата си ски звезда за всички времена Петър Попангелов. През новия сезон Боровец също ще запази миналогодишните си цени за ски зоната, ще има и полудневни карти с по-ниски цени. След основен ремонт и с ново лице ще излезе флагманът на курорта – хотел „Рила”. През февруари Боровец ще домакинства на поредния кръг от състезанията (слалом и гигантски слалом) за Европейската купа за жени, в който ще премерят сили най-добрите скиорки в алпийските дисциплини на Стария континент.

А Банско – най-динамично развиващият се планински курорт в Югоизточна Европа, ще открие новия ски сезон на 12 декември. Очаква се отново много публика: фенове на ските, легенди на белия спорт. На 18 януари, когато е Световният ден на снега, ще бъде истински голям празник за децата и младите скиори. Какъв по-голям стимул за тях ще е гостуването на световни звезди в ски спорта като Алберто Томба, Марк Жирардели, Петър Попангелов и др. А по традиция от няколко години и през новия сезон най-голямото спортно събитие в Банско ще бъде стартът на Световната купа по ски – алпийски дисциплини за жени. От 28 февруари до 1 март те ще се състезават в дисциплините Супер Джи и суперкомбинация. От курорта уверяват, че и през зима’ 2016 няма да има промяна в цените на лифткартите.

7/12/2015

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*