Ранни записвания

РАННИТЕ ЗАПИСВАНИЯ – ШАНС ЗА ПРЕДВИДЛИВИТЕ

В цяла Европа ранните резервации са практика от дълго време. Германците, които са световни шампиони по пътувания в чужбина, дават и най-добър пример за това. Те са разбрали простата истина, че колкото по-рано резервираш почивката си, толкова по-голяма ще е отстъпката от цената й. Обикновено намаленията достигат до 20-25 %, което за бюджета на едно средно семейство никак не е малко. Отворете каталога на който и да е от големите туроператори, влезте и в сайта му, и ще видите „класика в жанра”: 5=7, 12=14, т.е. плащаш 5 нощувки, ползваш 7 и т.н. Но условието е ясно: до определената дата резервираш и плащаш в аванс!

Предимството на ранното записване не е само в отстъпката от цената. Харесва ви хотелът, прекрасния изглед към морето – вземайте стаите сега, защото в пик сезона през лятото този шанс няма да ви споходи или поне не на тази цена. А хотелиерът е свалил цената, защото му трябват по-рано оборотни средства за обновяване на базата, за зареждане на кухнята, за консумативи и не на последно място за покриване на банковите кредити.

Доскоро ние, българите, нямахме навика да резервираме отрано почивката си на българското Черноморие и в зимните курорти. Вече има промяна – мнозина нашенци освен че планират предварително своята отпуска, но и  предвидливо запазват хотели по Интернет или на място в офисите на  туристическите агенции. Ето начин  да не се сърдим, че за чужденците се предлагат преференциални условия – при ранните записвания просто такива няма да има. А и като цени вече в много от нашите хотели не се прави разлика какъв е туристът – местен или гост от чужбина.

Така че ако сте намислили да изберете  родното море, резервирайте сега, за да спестите през лятото!

17/01/2010

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*