Звезди на джаза в Банско

Джеки Раян ще пее на джаз фестивала в БанскоОт 6 до 13 август в Банско ще се проведе 14-тият международен джаз фестивал. На сцената в най-динамично развиващия се български планински курорт ще се качат 231 музиканти от 17 страни. Очаква се близо 10 000 души, сред които и много чуждестранни туристи, да се насладят на лятната джаз ваканция, станала емблематична за курортното градче.

По традиция фестивалът ще стартира с концерт на Биг бенда на Българското национално радио със специален гост певецът Васил Петров (българският Франк Синатра). Сцената на градския площад „Никола Вапцаров“ ще бъде открита два дни по-рано с концерт на примата на българската естрада Лили Иванова.

На джаз феста ще гостуват, както и друг път, легенди на този музикален жанр. Една от най-големите звезди на американския джаз Джеки Раян ще се появи на сцената заедно с легендарния пианист Лари Вукович и неговото трио. В Банско ще гостуват музикантите от британската група „Джайв Ейсес“, които наскоро получиха престижната награда Silver Тelly Award за хитовото си парче Bring Me Sunshine. Само клипът на песента е гледан от над 1 милион посетители в YouTube. Гост на Банско ще бъде и авторът на знаменития хит In The Summer Time Рей Дорсет, основател на групата „Мънго Джери„.

По време на фестивала ще има и среднощен джаз от 23:30 до 02:30 в пиано баровете на хотелите „Кемпински Гранд Арена„, „Перун Лодж„, „Флоримонт“ и „Бъндерица“.

3/08/2011

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*