Принцът на Монако Албер II води суперзвезден тим в Банско

Още едно забележително събитие идва в Банско и този път това е суперзвездният отбор на принц Албер ІІ от Монако!

Принцът избра елитния български зимен курорт за 6-то ски състезание на неговата благотворителна асоциация „Звезден отбор за децата“ и ще пристигне на 27 януари, водейки плеяда от световни легенди в различни спортни дисциплини. „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“ ще бъде в центъра на събитието – не само като основен хотел за повечето от VIP гостите, но и като домакин на благотворителната гала вечеря, която ще се състои в ресторант „Галерия“ на 28 януари 2012 г.

Принц Албер ІІ и арх. Мауро Сера основават асоциацията през 1993 г., като привличат за членове шампиони от цял свят – всеки от тях с изключителни постижения в своя спорт. Идеята е проста и ефективна – чрез зрелищни събития с прочути атлети да се привличат децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се набират средства за благотворителни каузи.

Българската Федерация по ски и община Банско ще бъдат домакини на това събитие, което – освен традиционния слалом – ще включва за пръв път и състезание по биатлон.

Със ски на краката и пушки в ръце по белите писти през 2012 г. ще се появят принц Емануеле Филиберто ди Савоя, прочутите пилоти от Формула 1 Джанкарло Фисикела, Виталий Петров и Рикардо Патрезе, петкратният носител на Световната ски купа Марк Жирардели, легендата на овчарския скок Сергей Бубка и много други.

България ще бъде представена от най-успешния си скиор на всички времена Петър Попангелов, носителят на футболната „Златна топка“ Христо Стоичков, олимпийската шампионка на висок скок и председател на БОК Стефка Костадинова, олимпийската шампионка на биатлон Екатерина Дафовска и бронзовата олимпийска медалистка Ирина Никулчина.

По традиция, благотворителните дарения се събират на гала вечерята, чрез томбола и търг за ексклузивни и редки произведения на изкуството. Седнали около една маса, спортните легенди и елитът на българския бизнес ще бъдат обединени от една идея – да подкрепят децата, в които се крие бъдещето на света.

Вдъхновени от тази позитивна идея, от веригата „Kempinski Hotels“ са разрешили още повече подкрепата си за инициативата и са предложиха цял набор от атрактивни ваканции в уникалните им хотели по цял свят. Ваучерите за тези награди могат да бъдат купени в благотворителната томбола и включват престой в забележителни хотели като Ciragan Palace Kempinski Istanbul, Kempinski Seychelles Resort – Baie Lazare, Kempinski Palace Portoroz Istria Slovenia, Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea, Kempinski Hotel Adriatic, Grand Hotel Kempinski Geneva, Kempinski Hotel Some Bay, Kempinski Nile Hotel, Hotel Indonesia Kempinski Jakarta, Hotel Adlon Kempinski Berlin, още много други.

 

25/01/2012

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*