Уейбординг – лятната алтернатива на сноуборда: още една нова атракция във Варна

waybording-varna-03

Това лято Варна не спира да изненадва приятно своите жители и гости с нови атракции на плажа. До 3-та буна на варненския плаж е изграден т.нар. INFNITY WAKE PARK, където няколко отлично подготвени момчета предлагат обучение по уейбординг или казано най-просто каране на водни ски, в случая борд, с помощта на влек. Това е нещо като лятна алтернатива на сноуборда.

Този спорт се появява през 80-те години на миналия век, практикува се по реки, езера, край морския бряг. Вместо добре познатата моторна лодка с въже, което дърпа скиора, сега тази функция поема влекът. Уейбордингът е много популярен сред любителите на екстремните спортове, организират се и състезания, но е подходящ и за начинаещи.

Условията за практикуване на този атрактивен спорт именно до 3-та буна са отлични: липсват каквито и да е вълни, независимо от атмосферните условия, посоката и силата на вятъра. Мястото е подходящо за нощни сърф партита, достъпно е и за много хора, които обичат да посещават крайбрежната алея на морската ни столица.

Паркът е изграден с най-ново поколение двупилонни влекове от типа The Loop. Те позволяват на оператора, който управлява влека, да регулира скоростта на кабелната система, която тегли „скиора”, в зависимост от неговата подготовка и възможности. На желаещите да опитат този нов вариант на водните ски се предоставя борд на австрийската марка O’Brien, каска и спасителна жилетка.

Първоначалното обучение (индивидуално или на групи от по 5 човека) е с времетраене 30 минути. Цената е 45 лв.

23/07/2014

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*