Златни пясъци – в Топ 10 на курортите за забавление

Златни пясъци - курорт на българското ЧерномориеЕдин от най-авторитетните германски вестници – „Билд„, цитира сайта zehn.de, където е направена класация на курортите, привличащи най-много млади купонджии. Сред Топ 10 е поставена и перлата на българското Черноморие – курортът Златни пясъци. „Прекарвате деня в безделие край басейни и море- пише вестникът, а вечерта се потапяте в нощния живот на курорта и морската столица на България Варна. Пиете коктейла си на прекрасния плаж, слушайки хубава музика.“

Златни пясъци дели 10-те топ места за забавление заедно с турския егейски курорт Бодрум, гръцкия остров Миконос, хърватското адриатическо крайрежие, испанските Ибиса и Майорка, дори със супер звезди като Сен Тропе и Монте Карло.

В изследване на германския пътен съюз ADAC се посочва, че България, освен прекрасно място за отдих и забавления, е и една от най-атрактивните в ценово изражение туристически дестинации. От 50 изследвани курорта по 34 показатели, свързани с разходите на едно средностатистическо семейство, България е най-евтиното място за морска почивка в Европа. Отстъпва само на Хърватия по цената на… плажните шезлонги.

4/08/2011

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*