Детският научен център „Музейко“ отваря врати през септември

museiko

Специално място за децата-изследователи ще отвори врати на 30 септември в София. Музейко ще открие пред децата нова Вселена от знания в различни научни сфери.

Идеята за създаването му е по инициатива на Фондация „Америка за България“. В създаването на концепцията са участвали водещи специалисти в науката, образованието и дизайна, които създават неповторима среда, съответстваща на настоящите тенденции в образованието.

Какво могат да очакват малчуганите от Музейко? –  Едно безкрайно пътешествие из загадките на науката, инженерството, екологията и изкуствата.

Детският център за знания ще използва интерактивни и забавни методи като учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала.

Различните изложби на Музейко представят на децата подземните тайнства – скали, истории, древни гиганти, заобикалящата ни среда – градове, природа и отговори на въпроса „Кой създава бъдещето?“.

Непосредствено след официалното му откриване, в края на септември, ще започнат и специализираните програми, тематични дни и интерактивни изложби. Още през август сградата на Музейко ще отвори врати за детска школа „Игра и наука в Музейко“.

museiko-building

3/06/2015

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*