ОЧАКВАЙТЕ: БЛОБИНГ – новото екстремно забавление на варненския плаж

blobbing

Едно кратко съобщение в печата накара любителите на силни усещания да тръпнат в очакване на най-новата екстремна атракция, която ще се появи на градския плаж във Варна в пика на настоящия летен сезон. Тук ще бъде открита първата у нас база за… блобинг.

Казано на достъпен език, блобингът всъщност представлява голям надуваем катапулт, разположен на водна повърхност, в случая морето. До тази огромна надуваема „възглавница” с размер до 12 метра се монтира нещо като вишка с височина не по-малко от 4-5 метра. От нея обикновено скачат върху задния край на катапулта (наречен блоб) двама, дори и трима човека, а седналият в предния край мераклия да си изтърси адреналина се изстрелва нависоко и плясва в морската вода. С други думи нещо като любителска акробатика с атрактивно приводняване.

Блобингът е ново направление във водните атракциони, много популярен е по света и сигурно ще спечели почитатели и у нас. В чужбина дори се провеждат състезания. Вижте видео от вписания в Книгата за рекордите на Гинес за 2011 отскок от подобен катапулт, регистриран в Швейцария – 17 метра над водата.

Немският рекорд от 2012 година е 22 метра. Има ли кандидат-рекордьори у нас?

8/07/2014

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*