Записки на пътешественика – мигове живот, капки история

Здравейте, приятели!

На мен се падна радостта да известя, че множеството публикации за екзотични кътчета, поместени в блога на туристическа компания Бояна-МГ, и авторска работа на нейния продуктов мениджър Асен Бояджиев, са събрани и допълнени в сборник, наречен “Записки на пътешественика”!

Хронологичното начало на Записките се поставя през 1999 г. с първото ни пътуване до Тайланд. А след него следва низ от преживени екзотични маршрути, сглобени от Асен със страстта на пътешественик, който влага в тях нови и нетрадиционни елементи.

Записките са творени къде ли не – най-често на коляно в самолета или кораба, в пустинния джип, хотелската стая, в офиса… В тези пътеписни репортажи – богато илюстрирани, оживяват образите на героите-туристи, пътували с нас през годините, с много от които ни свързват топли спомени и приятелства, с които сме съприживели вълнуващи моменти и ред весели ситуации на хиляди километри от родината – в какви ли не кътчета на планетата Земя! Записките са мигове живот, капки история – запечатали моментната картина на посетените далечни страни, усетена и отразена през сетивата на автора и неговите спътници.

Който познава Асен, знае, че в пътеписите ще намери не само описателна журналистика, сравнителна статистика и репортажна точност – датиращи от дългогодишната му журналистическа практика. Записките са гарнирани и с много хумор и сладки комични ситуации! И всичко това поднесено на прекрасен български език, чиито богати възможности Асен използва с лекота.

А електронният вариант на книгата е не само техническа новост, която би дала възможност творбата да стигне лесно и практично до по-голям брой читатели, носещи в себе си светлата искра на любителя-пътешественик.

Електронният вариант оставя и възможността на нашия автор за отворен край – да допълва с нови попълнения този пътеписен сборник!

Затова да пожелаем на Асен да е здрав, за да пътува по широкия световен друм, разкривайки го с детско любопитство и хъс и редейки с много любов и позитивизъм нови и нови маршрути за своите многобройни приятели и почитатели!

Мария Янкова,
Управител на Бояна-МГ

 

Премиерата на книгата пред екипа на Бояна-МГ
беше направена по време на тиймбилдинг на компанията:

Вижте и кадри от презентацията:

6/12/2017

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*