Тайланд – страната на усмивките

Тайланд

Тайланд

След много мислене и притеснения, след изчитане на хиляди форуми за дестинации и оплаквания от различни некоректни и  безотговорни туристически агенции, вече почти се бяхме отказали да пътуваме нанякъде за рождения ми ден. Тогава попаднах на Бояна-МГ и в частност на Боряна, едно много мило, страхотно момиче и невероятно компетентно в работата си. Тя организира индивидуална екскурзия за датите, които искахме, за хотела, който си бяхме избрали, отговори на всичките ни въпроси, разсея всякакви съмнения, които изникваха и никога не отказа контакт с нас, било то в работно или извън работно време.
Тръгнахме за Тайланд. Прекарахме два дни в Бангкок и седем дни в Пукет.

Навсякъде ни посрещаха и изпращаха представители на фирмата. Никога не закъсняха, всички оставяха номерата на мобилните си телефони, така че да можем да се свържем с тях по всяко време, когато се нуждаем от нещо или имаме някакви въпроси. И още нещо, неслучайно наричат Тайланд „Страната на усмивките“, там найстина всички са усмихнати през цялото време. Нищо общо с европейската изнервеност и негативизъм. Още на втория ден всичките ни притеснения изчезнаха и за нас остана само да се забавляваме и наслаждаваме на почивката си! След един ден в Бангкок, в който разгледахме двореца, китайския квартал и пазара за цветя, се отправихме към Пукет. Настанихме се в нашия хотел, Duangjitt Resort, който се намира на Patong Beach и спокойно мога да го препоръчам на всеки, който е тръгнал натам и се колебае кой хотел да избере. Намира се на 5 мин. пеша от двете главни търговски улици, но е на достатъчно тихо и спокойно място, така че да можеш да починеш от всичкия шум. Въпреки, че май месец го водят началото на дъждовния сезон, валя само два дни и то за по един час, така че всеки ден ходихме на различни екскурзии. Бяхме на разходка със слонове, обиколихме Phi-Phi Islands, Khai Islands, James Bond Island, Coral Island, Raya Island, Monkey Island и др. Честно казано, не мога да определя къде най-много ни хареса, защото всяко едно от тези места си има някаква своя, неподправена и уникална красота. Помествам снимки от всяко място по една, за да можете сами да прецените. Ние прекарахме навсякъде страхотно. За всяка една от екскурзиите ни взимаха в уречения час от рецепцията на хотела и после ни връщаха пак до там. Ако по някаква причина не отидехме (единия ден се оказа, че бяхме прекалили със слънцето и изгорели), пак няма проблем – или си отлагаш екскурзията за следващия ден, или ти връщат парите. И всичкото това с неизменната за този народ усмивка. Искрено мога да кажа, че този народ найстина знае как да се отнася с туристите си, така че който веднъж е отишъл, някога задължително пак да се върне. От тайландската кухня ни хареса всичко, което опитахме. Било то pat-thai, green curry, пържена краставица с яйце, панирана трева и т.н. Щом си отишъл, трябва да опиташ от всичко, дори и от пържените жабчета и скакалци. И ние го направихме, за което не съжаляваме. За малко да забравя, по никакъв начин не бива да се пропуска и прочутия тайландски масаж. А също така и уикенд маркета, който се намира в Пукет.
Прибрахме се в България изпълнени с невероятни спомени, емоционално заредени, за което мога само да изкажа сърдечните си благодарности на Бояна-МГ за това, че се погрижиха да прекарам най-незабравимия си рожден ден, с всичкото си индивидуално внимание и професионализъм, с който ни обградиха. Никога вече не бих се замислила с коя агенция да пътувам, защото те предлагат всичко на необходимото високо ниво и с коректността, която не е особено лесно да срещнеш на българския пазар.

Искрено ваша,
Лора Гаврилова

Асен Бояджиев

Продуктов мениджър в Туристическа компания Бояна-МГ
Дългогодишен журналист, посетил над 70 страни с фотоапарат и бележник. Автор на серия пътеписи и статии за различни дестинации, сред които и поредицата "Записки на пътешественика". Поредицата излезе като електронна книга и може да бъде безплатно изтеглена оттук: http://zapiski.boiana-mg.bg/
7/12/2010

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*