Хургада, Египет

египет

Египет

Градчето Хургада е основано в началото на 20 век и до преди няколко години е било известно като малко рибарско селище в Египет. Но днес  метаморфозата е забележителна!  Ако сте били там преди години, сега няма да  познаете това място – то е сред големите туристически курорти на Червено море и международен център за водни спортове.Ако харесвате кайт, уиндсърф,  дълбоководен риболов, плуване, гмуркане – това е мястото, на което ще се почувствате като в рая.

banner-egipetУникалните подводни градини са едни от най-добрите в света и с основание мястото е известно сред гмуркачите. Топлите води са идеални за много редки видове риба и коралови рифове, които също могат да се наблюдават от лодка, тъй като водата е кристално чиста.
Тук туристът е цар! Малки и големи хотели се надпреварват да предоставят най-доброто си обслужване на клиентите, да ги посрещнат топло и радушно. Ресторанти най-вече се намират на главната улица.
Докато сте в Хургада, не пропускайте музея и аквариума, с техните пълни колекции на флората и фауната на Червено море. Ще останете изненадани какви невероятни и причудливи същества живеят на нашата планета.

Може да се каже, че животът в Хургада започва през нощта, в многобройните клубове, построени  за туристите. Те са особено посещавани от младите, но със сигурност и от хора от всички възрасти. Ако собствениците на някой клуб забележат, че сте туристическа група, няма начин да не ви предложат най-различни напитки, ястия или да се опитат да разведрят атмосферата около вас.
Но основната красота на Хургада е морето. Тук основно идват европейци, за да се насладят на слънцето и забавленията. Някои от плажовете са частни и са част от хотелите, но това не е минус, защото те ще ви предложат неизчерпаем набор от забавления и няма да ви се иска да напуснете хотелския комплекс. Често по-големите комплекси са едновременно зоологически градини, детски площадки, дискотеки, барове,  имат множество басейни и дори малки театри.

Хургада все още е в процес на развитие – постоянно изникват нови и нови хотели, ресторанти, барове. Всъщност това е може би най-населената и пригодена за туристи част от крайбрежието на Червено море. Сафага се намира на юг от Хургада, а Сома Бей с красивия си „Шератон“ е още по-близо до южния край на доскоро малкото рибарско градче. На север е Ел Гоуна, добре организирана курортна общност. Взети заедно, тези  курортни райони предлагат почти всичко, което един посетител може да желае, от разходки по плажа до гмуркане, голф, боулинг и риболов между тях.

Островите близо до Хургада предлагат всевъзможни видове забавления. Вземете еднодневна екскурзия до остров Гифтин за гмуркане с шнорхел и рибно барбекю, или вижте Червено море от подводница! Когато не сте в морето, можете да пазарувате в бутиците, да разпуснете в луксозни ваканционни селища или да се насладите на исторически и културни забележителности. Еднодневни екскурзии и сафарита с джип или камила също са на ваше разположение.

Вижте оферти за почивки и екскурзии до Хургада!

27/07/2010
Comments
  1. Анонимен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*