Шарм Ел Шейх, Египет

Шарм Ел Шейх

Шарм Ел Шейх

Шарм Ел Шейх е разположен на южния край на Синайския полуостров. На крайбрежието на няколко залива са разположени изключително луксозни хотели, представители на най-известните световни и египетски вериги, което заедно с природните условия тук, прави Шарм Ел Шейх един от най-предпочитаните курорти в Близкия изток. Централния залив на курорта Наама Бей е известен със своята крайбрежна улица, бурния си нощен живот, дискотеки, нощни клубове, казина, кафенета, ресторанти и безброй атракции за туристите.

Всяка година се строят нови и нови хотели. Всички те са характерни освен с това, че са изключително модерни, но и с това, че по време на строителството им е имало изключително внимателно отношение към природата и египетските традиции. От повечето хотели в курорта до неговия център се движат автобуси (платени или безплатни). Да се насладите на източния колорит можете в „стария град“, разположен на 10 мин. от Наама Бей.
banner-egipetШарм Ел Шейх е едно от най-добрите места в света за подводно гмуркане, при това да се любувате на подводния свят на Червено море може и само на няколко метра от брега на плажовете на повечето хотели. Посетителите имат безброй възможности за занимания с различни видове спорт.
Изключително богата и разнообразна е и екскурзионната програма, която се предлага на туристите отседнали в хотелите на Шарм Ел Шейх. Световно известен е националния парк Рас Мохамет, който няма равен в целия свят по богатството си на корали, морска флора и фауна. Ще имате възможност да се изкачите и по планината на Моисей, както и да посетите манастира Света Екатерина. Предлагат се още разнообразни морски разходки, цветния каньон – уникален природен паметник, джип сафари, вечеря с бедуини в пустинята под купола на звездното небе. На 90 км. от летището на Шарм Ел Шейх е разположен Дахаб – идеалното място за сърф в района. Нувейба е разположена на 165 км. северно от Шарм Ел Шейх и е известна със своята уникална красота, разнообразие на корали и великолепни пясъчни плажове. Като курорт е идеална за спокоен и уединен отдих. Близо до нея се намират манастира на Света Екатерина, планината на Моисей и цветния каньон.

За почивки и екскурзии във Шарм Ел Шейх вижте: Морска ваканция в Шарм ел-Шейх, Египет.

18/08/2010
Comments
  1. Анонимен
  2. Анонимен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*