Австралия през погледа на пътешественика и журналиста Асен Бояджиев – интервю в предаването „Тази събота и неделя” по bTV

Австралия – местни жители на загадъчната южна земя


За съжаление, напоследък Австралия влезе в новинарските емисии с лоши вести. Но в тази огромна и малко позната страна-континент има много прекрасни места, които не са засегнати от природните бедствия и си заслужава да се видят.

За прекрасната природа и за уникалната фауна на загадъчната южна земя разказва нашият дългогодишен продуктов мениджър г-н Асен Бояджиев, който беше поканен в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

Пътешествие из Австралия

Първото име на Австралия е „Тера Австралис Инкогнита“ – Непознатата Южна Земя

Австралия е единствената страна-континент в света. Граничи единствено с океани – Индийският и Тихият. А бреговата й ивица е 37 хиляди километра.

Преди хиляди години тази земя е населявана от аборигени. Първите чужденци, които я откриват през 17 век, са холандците. Но не я обявяват за свое притежание. Не така скромни са англичаните, които забождат знамето си там век по-късно.

Първите заселници европейци пристигат през 1788 г. Това са 1500 каторжници, които британската флота докарва на тази земя да си излежат наказанието. Когато им изтича наказанието, много от тях решават да останат, женят се за местни жени.

Първото име на Австралия е „Тера Австралис Инкогнита“ – Непознатата Южна Земя. До голяма степен остава непозната за нас и до днес, защото с нея ни делят над 15 хил. километра или над 16-часов полет.

Асен Бояджиев е журналист и пътешественик, който обича да описва преживяванията си в книги. Така Австралия за него става позната и обичана земя.

Вижте и самото интервю:

Прочетете пътеписите на г-н Бояджиев в нашия блог: „АВСТРАЛИЯ – загадъчната южна земя”.

Препоръчваме ви да видите наживо перлите на Южното полукълбо, като пътувате с нас по програмата „Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Бали – загадъчните южни земи”.

В галерията към тази публикация са използвани снимки от интервюто, излъчено по БТВ на 12.01.2020 г.

17/01/2020

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*