Гран Канария – островът миниконтинент


Гран Канария
е вторият по големина от 7-те острова, влизащи в състава на Канарския архипелаг (Канарски острови) в Атлантическия океан. Наричат го „континент в миниатюра“, защото природата го е надарила с изключително разнообразие от пейзажи, които се променят едва ли не през няколко километра. Островът, както и останалите му канарски „съседи“, е разположен на недалечно разстояние между Европа и Африка и тук двата континента сякаш са се превъплътили в изкусен художник, чиято четка рисува изумителни по своята красота и импресивност картини. В тази „експозиция“ палитрата е уникална: вулканични форми, тропически гори, планински хребети, прелестни плажове, бананови плантации, пясъчни дюни, които създават илюзията,че си в… Сахара. Красота, която очаква да бъде открита и от любознателния български пътешественик.

Островът разполага с прекрасни туристически комплекси, има чудесна инфраструктура (пътищата са перфектни!), исторически и културни забележителности, куп възможности за активен отдих чрез спорт и разнообразни атракции, особено морските.

През пролетта на тази година туристическа компания Бояна-МГ открива новата си дестинация – остров Гран Канария (виж програмата). Предлагаме чартърен полет директно до острова и различни варианти за настаняване – от апартаментни хотели до луксозни комплекси в най-атрактивните места за почивка. За една седмица може да се порадвате както на прекрасната природа и топлото слънце, така и на възможностите да попътувате в региона. Да разгледате дома на великия откривател на Новия свят Христофор Колумб в столицата Лас Палмас, да обиколите самия остров и да запечатате уникални кадри от пясъчните дюни на Маспаломас или скалните фигури на Roque Nublo, да пояздите камили или на чаша превъзходно вино да се любувате на страстното испанско фламенко.

Ще имате възможност посетите с ферибот и остров Тенерифе – най-големият на архипелага.

10/01/2012
Comments
  1. eli
  2. Бояна-МГ
  3. Анонимен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*