Света Анастасия става остров на любовта

saint-anastasia-couples

Остров Св. Анастасия край Бургас бързо доби популярност като дестинация за туризъм. Миналото лято, когато стартираха преходите от бургаското пристанище с корабче до острова, интересът към тази нова атракция по Южното ни Черноморие значително нарастна и стотици бяха мераклиите да стигнат до „малкия остров”. Той наистина е такъв – площта му не надхвърля 9 декара. И логично поема не повече от 150 човека на посещение.

След пълната му реконструкция островът днес разполага с ресторант с 60 места, където се приготвя великолепна рибена чорба, лекарна с 25 места, музей, магазин за сувенири, открита сцена, наблюдателна площадка, от която се открива прекрасна панорамна гледка към морето.

През тази година този романтичен остров има и нова мисия. На 11 май тук ще се проведе безпрецедентна по мащабите си (така пише в рекламата) среща за запознанства. Мъже и жени от страната и чужбина вече са заявили желанието си да намерят своята мечтана половинка на късчето земя сред морската шир. Ето че след сватбите, които тук не липсват, нова тръпка ще привлича хората на островния бряг. Дай, Боже, всекиму сполука – какво по-хубаво от това любовта да пребори самотата и да свърже две сродни души…

 

5/05/2016

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*