Пампорово събира ски-елита на Европа


На 23 и 24 януари 2013 година българският планински курорт Пампорово ще бъде домакин на двете най-големи международни ски състезания в България през новия зимен сезон. Тук ще се проведе гигантският слалом за Европейската купа за жени с участието на най-добрите майсторки в тази динамична ски дисциплина. Няколко дни по-късно, от 27 до 31 януари, за Световната купа ще се състезават най-добрите ски инструктори на планетата.Очаква се участието на състезатели от 15 страни. Ръководството на курорта има амбицията в бъдеще да разширява възможностите за престижни международни състезания и в други зимни спортове: биатлон, ски бягане.

Новият ски сезон в Пампорово бе открит още на 15 декември. С новите 10 снежни оръдия общият им брой в курорта става 120 и според специалистите в близките 1-2 години Пампорово ще разполага с най-добрата система за изкуствено заснежаване в България. С новата немска машина за утъпкване на снега ще се обработват около 37 километра ски писти в курорта. На много места те са разширени, подобрен е фън паркът за сноубордистите.

От новия зимен сезон в Пампорово ще работят 4 картомата – машини за безкасово разплащане чрез дебитни карти. Те са монтирани в някои от хотелите и до големите начални лифт станции, с които ще се избегне натрупването на чакащи на опашки за лифт карти. Освен това големи дигитални информационни табла са монтирани на основните начални лифт станции, на които непрекъснато ще тече информация за състоянието на пистите и лифтовете в курорта.

Ще припомним, че Пампорово е известен като зимен курорт с много сняг и най-много слънчеви дни приз сезона. Липсата на екстремни трасета го прави особено подходящ за начинаещи скиори и семейства с деца. И още нещо: в курорта няма условия за лавини!

21/12/2012
Comments
  1. Анонимен

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*