Атракционен парк Хепи Ленд

Хепи Ленд

Хепи Ленд

Хепи Ленд е най-новият увеселителен парк на българското Черноморие. Намира се на 23 км южно от Варна, на главния път за Бургас, близо до курортния комплекс „Камчия”. Разположен е на площ от 30 000 кв.м и с многообразието от забавления, емоции и приключения несъмнено ще привлича интереса на туристите – деца и възрастни.

Паркът се състои от обособени със съответните декори тематични зони. „ГЪЛИВЕР”, например, предлага среща с познатия герой от произведението на Джонатан Суифт. Гигантът е седнал сред изкуствено езеро на цели 800 кв.м и е първият образ от света на приказките, който още отдалеч спира погледа на посетителите в парка.

„ОРИЕНТ” пресъздава архитектурата, бита и културата на Близкия Изток. „МИНИ БЪЛГАРИЯ” пък представя релефна карта на страната, в която са изложени макети на най-известните й природни и културно-исторически забележителности.

След кривналата се къщичка на баба Яга, стъпила на тънките крака на птица, се редят шарените „ВЕСЕЛИ КЪЩИ”. Тук, сред кривите огледала, цари магията на смеха, а след Самба балона и Чашата за кафе идва ред на 5D и 6D кинотехнологиите, които ще вдигат притока на адреналин не по-малко от атракционите с означение „екстрийм”.

„КАМЕЛОТ”, градът-крепост, ще ви върне във времето на крал Артур. „ДЖУНГЛА” ще ви пренесе в света на познатите от приключенските романи Маугли и Тарзан.”МЕКСИКАНА” изразява горещия темперамент на мексиканците, а съседният ”ТЕКСАС” е изкопирала познатата от уестърните улица в Америка от ХVІІ – ХІХ век, където всеки миг може да препуснат конете на банда главорези, подгонени от местния шериф.

Най-впечатляващ обаче е пиратският остров „ТОРТУГА”. Типично пиратско селище от ХVІІ век, където с помощта на лодка ще може да посетите тайнствената подземна пещера със съкровищата на легендарния пират Бартоломео Робъртс. Неговият кораб – „Royal Fortune”, стои на котва в „пристана” на селището, готов всеки момент да „отплава в открито море”, развявайки прословутия черен флаг с череп и кръстосани кости.

Паркът разполага и с няколко заведения за бързо хранене с типични специалитети от различни национални кухни. Най-големият обект за хранене е БАРБЕКЮ-то, на площ от 900 кв.м. Близо 200 места се намират в „Старата ферма”, в близост до 10-метровата вятърна мелница „от 1850 г.”, около 60 пък са в старинни каруци с покривало.

За забавлението на посетителите ще се грижи и екип от аниматори. Те ще влизат в ролите на популярни приказни и филмови герои. Вечер ще бъде представяна специална артистична шоу програма.

Паркът разполага с 8000 кв.м паркоместа както за индивидуални посетители, така и за групови посещения с автобуси.

При влизане в парка всеки посетител получава бутилка с минерална вода. Той ще бъде отворен за посещение от май до октомври.

Цената от 26 евро за възрастен и 16 евро за дете до 12 г. предоставя възможност за посещение на всички атракциони, артистични и анимационни програми.

Работно време: всеки ден от 10.00 до 20.00 часа.

17/06/2013
Тагове:
Comments
  1. pamela

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*