Световната винена столица през 2016-а e Пловдив

old-plovdiv-Concours Mondial de Bruxelles

 

Градът под тепетата е избран за домакин на предстоящото издание на престижния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles 2016, който се смята за едно от най-значимите международни съревнования във винопроизводството.

 

По време на провеждането му в България ще пристигнат едни от най-добрите, които ще дадат мнението си за качествата на хиляди вина от цял свят. В дните на конкурса, който ще се състои от 29 април до 1 май 2016 г., на посетителите и участниците ще бъде предоставена възможност да опознаят от първо лице българската история и култура, неразривно свързани и с производството на вино още от древни времена.

 

Няма да преувеличим, ако кажем, че в страната ни се произвеждат едни от най-качествените вина в света. И то не от вчера, а в продължение на хиляди години. Откритите многобройни тракийски находки, които в момента привличат посетители в Лувъра в изложбата „Епопея на тракийските царе: Археологически открития в България”, го доказват.

 

Самият конкурс Concours Mondial de Bruxelles се провежда повече от 20 години и основната му цел е да открие и отличи най-изтънчените и качествени вина, произведени в световен мащаб. Амбицията на организаторите през тези повече от две десетилетия е да представят на ценителите високо ниво на отличените напитки и неповторимия вкус, до който ще се докоснат.

 

Ако не ви се чака до 2016 г. и искате да си припомните романтичния полъх на стария град в Пловдив или просто да попътувате до нови и непознати места може да разгледате нашите предложения тук.

 

8/05/2015

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*